|
|
|
|
Teraz jest 10 wrz 2010, o 17:38
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Skarabeusz
Dołączył(a): 22 sty 2009, o 10:41 Posty: 110 Lokalizacja: zachodnie rubieże
|
 Bałagan w mieście
Na forum Przyjaciół Kożuchowa na Naszej Klasie pan J.Sz. wstawił zdjęcie terenu koło byłej piekarni. Natychmiast rozgorzała burzliwa dyskusja kto powinien się tym zająć. Wpadłem na pomysł żeby w tym wątku umieszczać zdjęcia podobnych miejsc na terenie miasta i gminy. Zawsze można podesłać stąd linka do władz miasta. Może ktoś się tym zajmie. A jak już się coś zmieni zawsze można będzie dodać nowe zdjęcie. Oto pierwsze z nich: Teren dawnej piekarni na ulicy Moniuszki (z serwisu Nasza Klasa):
Ostatnio edytowano 6 lis 2009, o 16:46 przez Skarabeusz, łącznie edytowano 1 raz
|
| 10 paź 2009, o 19:11 |
|
 |
|
Gonzo
|
 Re: Bałagan w mieście
Jeżeli teren należy do osoby prywatnej, to sprawą powinna zainteresować się Straż Miejska. Jeżeli teren należy do miasta, to władze same sobie strzelają w kolano... Jestem przekonany, że w temacie bardzo szybko pojawią się nowe posty.
|
| 12 paź 2009, o 23:54 |
|
 |
|
Skarabeusz
|
| 6 lis 2009, o 17:23 |
|
 |
|
Boryz
Dołączył(a): 17 lut 2009, o 14:01 Posty: 76 Lokalizacja: Kożuchów
|
Hmmm.... no niby bałagan. Ale napisze Wam drodzy forumowicze, (tylko odnosnie liści), że to taka pora roku  Mój 9 letni syn machał pół dnia miotłą żeby pozamiatac teren wkoło domu. Na drugi dzień rano liści było dwa razy więcej niż zmiótł. Dopóki wszystkie nie opadną, to mozna sobie najwyżej pomachać Fakt, faktem, że bałagan i śmieci to nie to samo co liście.
| 9 lis 2009, o 19:30 |
|
 |
|
Skarabeusz
|
Publikując to zdjęcie nawet nie zwróciłem uwagi na liście. Moją uwagę przykuły worki śmieci leżące przy płocie. I to nie "pierwszej młodości". Liście jesienią (tak jak śnieg w następnej porze roku) mają jedną zaletę - przysłaniają bałagan 
| 9 lis 2009, o 21:54 |
|
 |
|
MarciataM77
|
Ogólnie nasze miasto pozostawia wiele do życzenia. Wizualnie nie wygląda zachęcająco. Zwłaszcza nasz Rynek! Czy tak powinna wyglądać wizytówka miasta? Nasze władze mam wrażenie, że wcale się tym nie przejmują. Centrum jest małe, a wygląda jak miasto wymierających emerytów. Obskurne kamienice, brak ładnych chodników i obskurne witryny sklepowe, jak za czasów PRL-u. Wstyd. Pieniądze Unijne są na tekie cele, tylko trzeba nad tym popracować, żeby je uzyskać. Czyż nie?
|
| 23 lut 2010, o 09:51 |
|
 |
|
Skarabeusz
|
MarciataM77 napisał(a): Pieniądze Unijne są na takie cele, tylko trzeba nad tym popracować, żeby je uzyskać. Czyż nie? O czym ty piszesz? Najpierw poczytaj trochę. Wystarczy poszukać. W Google wpisz " rewitalizacja Kożuchów" i wyskoczy kilka stron. Np. z Tygodnika Krąg: Kod: Gmina otrzyma z Unii 4 mln zł na odnowienie śródmieścia i Szkoły Podstawowej nr 1. Cała inwestycja jest warta ponad 9,5 mln. Decyzję o przyznaniu dotacji kożuchowskiej inwestycji podjął zarząd województwa. - Wielka radość – nie ukrywa burmistrz Andrzej Ogrodnik. I faktycznie ma ogromne powody do zadowolenia Rewitalizacja Kożuchowa jest jednym z zaledwie sześciu zadań w całym województwie, które dostaną dofinansowanie. O unijne pieniądze walczyło 61 projektów, których łączna wartość wynosiła 170 mln. Tymczasem do wzięcia było tylko 20,5 mln. Kożuchów z tej puli dostanie 4 mln.
| 23 lut 2010, o 10:11 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|